Gå på i ullstrumporna

Det var längesedan jag stickade ett par sockor. Det har helt enkelt inte funnits tid med allt annat som ska stickas/jobbas/göras. Men det bästa som finns är ju att skena runt i ett par sockor från egna stickor. Jag behöver mer sockstickning i mitt liv!

En av de mer tilltalande aspekterna med sockstickning är ju att det är så enkelt att ta med sig. Vare sig det är på bussen, tåget eller i ett väntrum eller på café är det lätt att hala upp en socka ur handväskan. Sockstickning passar liksom överallt. En äkta klassiker.

Sockstickning är ju också ett riktigt bra sätt att utveckla sina stickkunskaper. Tänk bara på alla sätt att sticka en socka och alla hälar, resårer, hällappar, resårer, uppläggningar och avmaskningar. Testa galna mönster och konstruktioner.Jag har genom åren verkligen lärt mig otroligt mycket genom att “bara” sticka sockor.

Sa jag att sockor är perfekta presenter! Ett alldeles lagom projekt att dra igång som kommer bli klart inom överskådlig tid. Det kräver inte så mycket garn och blir lagom dyrt. Och vem blir inte glad för ett par handstickade sockor?

Bough Socks by verybusymonkey

Har faktiskt stickat klart en av Bough Socks även om det inte syns här på bilden.

Ska nu väcka liv i hur det var att sy ihop tån med maskstygn. Detta pillriga men, ack, så tillfredsställande avslutande jobb på en socka. Jag brukar ofta sticka maskstygnen (Grafting on the needles) men nog 17 ska jag väl kunna lära mig hantera en nål i 10 minuter?

Av egen erfarenhet vet jag att så fort ena sockan är klar och garnet avklippt, då måste man genast lägga upp till nr 2. Genast! Även om du sedan inte stickar ett enda varv på den där uppläggningen så är det som om den fruktade förbannelsen Second Sock Syndrome är bruten.

Eller så kan man sticka den andra sockan först.

Föregående
Föregående

Årets mysteriestickning med Nördic knitting

Nästa
Nästa

Lerwick - grått och blått