Årets mysteriestickning med Nördic knitting

Varje år sedan vi startade podden har Johanne @borntoknit skapat en beskrivning till en mönsterstickad mössa som mysteriestickning över juldagarna. Beskrivningen säljs till förmån för podden och de kostnader vi har för att publicera den. Det har blivit en riktig tradition med en lång rad mössor.

Men julen 2023 blev det lite annat; olika mönsterbårder som stickades på rad till en härlig halsduk. Det var fantastiskt att följa alla versioner som växte fram via Instagraminlägg med taggen #fairisleföljetång.

Jag valde att sticka mina bårder med shetlandsgarner i en begränsad färgskala inspirerad från de gamla klassiska fair isle-mönstren i rött, blått, gult, brunt, vitt… ja, de som inte är finstämt schatterade och tonade utan snarare lite skrikigt randiga i tvärsäkra färger. När jag skriver det låter det ju lite konstigt och kanske inte så fint men det är iallafall den kombon jag aldrig tröttnar på och alltid tycker är finast när det gäller den shetländska stickningen.

Det var så roligt att sätta stickorna i lite andra mönster än OXO-bårder, jo det var en sådan med också, men mest andra varianter. Johanne hade verkligen hittat fina och stickvärdiga bårder. Jag är så nöjd med min halsduk!

Mysteriestickning 2023 Nördic knitting

Tvättad och ångad blev den hur mjuk som helst mot halsen. Den kommer nog inte få några fransar, även om jag så självsäkert sa det i poddavsnittet. Just nu är längden helt perfekt att slå i kors över bröstet under jackan. Och än så är det vinter och mörkt och trist. Färg behövs varje dag.

Föregående
Föregående

Att räkna om en islandströja

Nästa
Nästa

Gå på i ullstrumporna