Fetlar Scarf

Fetlar av Marie Wallin, från boken “Shetland”

Sedan augusti 2021 stickar jag på Fetlar, halsduken som ingår i Marie Wallins bok Shetland. Det är inte ett evighetsprojekt, men den tenderar att bli liggande ganska länge mellan varven (ha!) Har tänkt att jag ska sticka till garnet tar slut, vilket borde vara snart.

Att sticka denna halsduk innebär närkontakt med 14 vackra färger av garnet Spindrift från Jamieson’s of Shetland. Vilket naturligtvis bara är härligt och underbart.

Projektet startades upp som resestickning, vilket var lite extra bökigt med alla nystanen ombord på diverse tåg.

Men å andra sidan så rundstickas hela rasket så det är bara räta varv för mönsterstickningen.

Stickningen blir både vacker och stämningsfull med smala mönsterbårder och färger som ligger så nära varandra, de liksom flyter ihop som på en akvarell.

Då jag uteslutit ett av mönstren men stickar med alla färgerna blir blir det annorlunda sekvens i bårdernas mönster och färger mot originalet. Gör absolut ingenting för slutresultatet, tycker jag. Alla de 14 vackra färgerna är ju med.

Men. Efter att ha stickat julens Mysteriestickning känns den här halsduken faktiskt lite väl bred med sina modiga 20 cm tvärsöver. Kommer bli svårburen om jag ska vira den runt halsen.

Att den är rundstickad innebär ju att den blir dubbel och ganska pampig. Den viker inte ner sig av sig själv och formar sig lite fint efter halsen.

Men det kanske löser sig när den tvättas och ångas. Vackert blir det i vilket fall!

UPPDATERING: I går kväll bestämde jag att den sista bården var stickad på denna halsduk. Har sedan start haft idén att ALLT garn skulle stickas upp, men nu får det vara nog. Basta.

Utanför mitt fönster viner vårvindarna och jag kan sitta inomhus och knyta alt. fästa miljoners trådar inuti det här stickade röret.

Ska seriöst försöka sträcka den så att den förhoppningsvis kan bli lite smalare. I vilket fall är det här strax ett avslutat stickprojekt.

UPPDATERING 2: Den är klar och tagen i bruk!

Tvättad, sträckt, struken och klar Fetlar Scarf.

Föregående
Föregående

Loforð betyder löfte

Nästa
Nästa

Att bara inte ge sig - äventyret med Harry Potter tröjan