Loforð betyder löfte

Fortsätter försöker förstå varför påbörjade stickningar inte stickas klara här hemma. Stirrar på koftan Loforð som bara ska få ärmarna isydda så är den klar. Det var tydligen i juni 2022 som det tog stopp efter att ärmarna stickats. Minns inte vad som hände.

En ensam ärm.

Minns knappt hur jag brakade igång med denna kofta. Men enligt Ravelry har jag loggat en start i februari 2021. Tror det var tjejerna i podden Stickkontakt som pratade om den och jag måste ha blivit i gasen.

I original stickas koftan med det tjocka Alafoss Lopi. Jag har istället stickat med tre trådar Plötulopi som bottenfärg. Mönsterfärgerna är diverse garner från restgarnslådan som jag hållit tre- och fyrdubbelt för att få liknande grovlek. Grovt garn, grova stickor. Det måste ju ha gått i en rasande fart. Till det tog stopp.

Loforð - en kofta som rundstickas och klipps upp mitt fram. Här måste sys på symaskin innan.

I mitt isländska lexikon står att loforð betyder löfte. Så det är väl bara att lova mig att försöka bli en bättre [stickande] människa. Jag har till och med mosstickat kanter och krage. Hela kragen! Det är bokstavligen bara att sy i två ärmar. Meh, kom igen!

Föregående
Föregående

Sagan om koftan Saga

Nästa
Nästa

Fetlar Scarf