FO: Bough Socks

Så blev de klara till sist, mina Bough Socks. Designade av verybusymonkey som gör fantastiska sockmönster som alltid är kul stickning. De är ofta uppbyggda av hopstickningar och hålmönster, små tricks som gör att det ser mer arbetat, och komplicerat, ut än vad det är. Stickning när den är som bäst, helt enkelt. Alla hennes beskrivningar är så här geniala. En riktig favoritdesigner!

Bough Socks, design verybusymonkey, stickade med Hazel Knits Artisan Sock

Är särskilt nöjd med att jag stickade upp ett garn som legat alltför länge i väntan på att få bli något. Ett av de där snobbfina garnerna som är För Fina För Att Sticka Med. Ett tag köpte jag alldeles för mycket av den kategorin. När jag var som mest på hugget med sockstickning och stickade många sockor. Ja, och när jag väl stickade som mest, då var det med garner som hade mindre laddning (och prislapp).

Podcasten Nördic knitting

Idag släpptes också ett uppdaterat sockavsnitt, 194. Socksnack, där ämnet åter var sockor. Det första, avsnitt 30, publicerades 2016. Alla avsnitten finns på vårt konto på Libsyn - eller “där poddar finns”, som det heter.

Vi har fortfarande kvar den gamla podd-bloggen där vi publicerar tillhörande bilder och länkar till avsnitten. Tiden har gått superfort. Nio år, på det tionde. Det trodde vi ju inte när vi började. Wow.

Föregående
Föregående

Sticka och våga klippa

Nästa
Nästa

Sagan om koftan Saga