Nytt försök med kofta uppifrån och ner

Rosa - kofta med blommigt ok, design Wenche Roald för Järbo

Koftan Rosa, oblockad, smått chockad och fortfarande utan framkanter.

Minsta meter orange (och lite rött) restgarn har kommit till användning.

Skrev i ett tidigare inlägg om koftan Saga som stickas uppifrån och ner. Den som blev superfin och lyckad och inte passade. Lovade att ta med mig erfarenheterna och göra ett nytt försök med en uppifrånare. Sagt och gjort! Det blev ännu en kofta av Wenche Roald för Järbo: Rosa - kofta med blommigt ok.

Denna gång har jag tagit lite extra tid med måttband och miniräknare. Dubbelkollat, helt enkelt. Eftersom jag stickade med annan masktäthet än beskrivningen har jag varit smånojjig ända till jag kom ned till under ärmarna. Mest för att det skulle bli för stort. (Men gick bra.)

Det koksgrå bottengarnet är Smart från en kofta jag repade upp efter nästan 10 års “pågående” stickande. Sticka med krulligt garn är inte kul, men jag tog mig inte tid att skölja upp det och få det slätt igen. Det är därför den ser så knölig ut på bilden. Helt oblockad är den.

Okets mönster är diverse restgarner. Det vita ett ullgarn + vit mohairtråd, det rödorange allt möjligt som jag blandade hej vilt; ull, silke, spetsgarn, sockgarn… Skön känsla att hitta bra färger och kvaliteter i garnlagret. Även om det rör sig om några meter så är det ändå en liten nivåsänkning i högarna.

Nu återstår att sticka framkanter, tvätta upp den ordentligt och få den slät. Det här prima ullgarnet behöver nog också en omgång med ångstrykjärnet.

Sen vita knappar tror jag.

Föregående
Föregående

Rosa - kofta med blommigt ok

Nästa
Nästa

Sticka och våga klippa