Rosa - kofta med blommigt ok

Här är så koftan Rosa!

Det blev vita, vanliga plastknappar men isydda med orange tråd. De enkla knapparna är ett medvetet val då den är tänkt som en vardagskofta på jobbet. Och stickad med diverse restgarner. Ingen finkofta alls.

Det är Wenche Roald som designat koftan för Järbo. En mycket tydlig och bra beskrivning! Att sticka efter hennes beskrivningar innebär att vara i goda händer ända ner till ärmmuddarna.

Eftersom jag stickade med ett grövre garn än vad beskrivningen var skriven för kunde jag rakt av sticka en mindre storlek och slippa räkna om maskantal osv. Men jag har ändå pausat rätt ofta för att mäta och räkna till jag var nere under ärmarna. Där började det kännas enklare att hantera eventuella anpassningar och frifräsningar.

Stickade med upprepat och krulligt, knörvligt garn - som inte är så kul, det är väl värt att investera tiden det tar att skölja upp det och få slätt och fint garn att sticka med. Här fick garnet (äntligen) släta ut sig genom tvätt (ligga i blöt 15 min) och snabb centrifugering. Innan jag la den till tork på handduk så gick jag över, ganska bestämt, med ångstrykjärnet. Fullt ös på ångan och två prickar värme. Ullen öppnar sig och blir slät, tät och fin.

Koftan Rosa Design Wenche Roald för Järbo

Rosa - kofta med blommigt ok Design Wenche Roald för Järbo

Detalj koftan Rosa Design Wenche Roald för Järbo

Stickad med annan masktäthet = klarade mig med en XL

Så nöjd att jag klarade av att sticka uppifrån och ner!

Föregående
Föregående

Asta - den långa och lugnande halsduken

Nästa
Nästa

Nytt försök med kofta uppifrån och ner