Islesburgh Toorie - årets Shetland Wool Week-mössa

Den gångna helgen behövde jag ett mindre, portabelt stickprojekt till en heldags utflykt. Det var som gjort för att lägga upp till årets Shetland Wool Week-mössa kvällen innan. En mössa är lagom att hålla reda på när jag är på resande fot.

Tillsammans med mönsterdiagrammet stoppade jag ner färgerna Moorit, Sholmit och Buttermilk (tror jag, kan ha varit Eeesit). Som mönsterfärger blev det tema hav; alla blå och blågröna jag hittade i restgarnskorgen.

Årets mössa heter Islesburgh Toorie och är designad av familjen Doull som också är årets patrons för veckan. Jag föll inte direkt för mönstren när jag såg originalmössorna när de presenterades. Men vartefter har det simmat förbi den ena fina versionen efter den andra i mina flöden. Min version är härmad rakt av efter en av de jag tyckte mest om.

Den uppmärksamme stickaren ser att jag stickat med tre färger sammanlagt sex varv på mössan. Enligt traditionen ska man absolut inte göra så. Men när det gäller traditioner så tycker jag att de är bäst när de fungerar som inspiration, inte förbud och begränsningar.

Sedan jag stickade koftan Saga är jag mycket förtjust i kombon brunt och blått. Här för det dessutom tankarna till min favoritplats på jorden; Eshaness klippor på Shetland.

Nu är jag redo för höstens resa till Shetland. Det bär iväg i slutet av september tillsammans med Erika Åberg och researrangör är, som alltid, Red Fox Travel.

Föregående
Föregående

Processen provstickning

Nästa
Nästa

Asta - den långa och lugnande halsduken