Koftan Horology

Bakstycke på koftan Horology

Återbruksstickning av det upprepade garnet Smart fortsätter, Nu med det ljusare grå.

Har ett tag sneglat på Horology Cardigan, ännu en fin design från Kate Davies. Det är de fantastiska flätorna jag dras till såklart. Så jag kunde inte hålla mig och drog igång utan någon djupare analys av material vs. modell.

Plagget stickas uppifrån och ned med häftiga raglanökningar för ärmarna. Flätor följer båda framkanterna och ovanpå ärmarna samt en redig flätinstallation på bakstycket.

Hela rasket stickas fram och tillbaka vilket innebär vridna aviga maskor på flätornas avigvarv. Konstigt nog har jag inget emot det, det är bara en extra manöver som jag kan leva med.

Så här en bit efter delning för ärmar och bål kommer dock tvivlet; är detta verkligen är “rätt” garn till den här koftan? Stickor 4 mm och rätt kralligt ullgarn. Hmm.

Flätorna drar massor av extra garn (ja, jag har redan köpt mer!) och är rätt bulliga. Att korsa 13 maskor resårstickning är till och med bull-bulligt.

Oroar mig mest för flätorna på ärmarna, de kommer inte precis att ligga platt och osynligt. Kan nog fungera som axelvaddar under en jacka.

Frågade min kamrat latinläraren om vad “horologi” betyder och det handlar tydligen om Tid, typ läran om tidsmätning. Kan ju vara lite passande i sammanhanget då projektet inte känns helt klockrent.

Föregående
Föregående

Estniska stickväskor

Nästa
Nästa

Att repa upp är också att avsluta ett projekt